Blog

3 Λόγοι για να Επιλέξεις Ξύλινα Καλαπόδια

Αν το ζευγάρι των παπουτσιών σου είναι από συνθετικό υλικό ή δερμάτινα, μπορείς να επιλέξεις πολύ οικονομικά πλαστικά καλαπόδια.

Αν όμως διαθέτεις, ένα «ποιοτικό» ζευγάρι δερμάτινα υποδήματα, αυτό το άρθρο σε αφορά περισσότερο. Έχεις τουλάχιστον 3 λόγους για να χρησιμοποιείς ξύλινα καλαπόδια.

Φθορά

Ένα ζευγάρι που χρησιμοποιείς σε τακτική βάση, καταπονείται όχι μόνο εξωτερικά. Ο ιδρώτας που παράγεται, απορροφάται αρχικά από την φόδρα και έπειτα από το εξωτερικό δέρμα. Αυτό έχει ως συνέπεια η δερμάτινη φόδρα να σαπίζει και το εξωτερικό μέρος να κάνει σκασίματα.

Τα ξύλινα καλαπόδια υποδημάτων, που δεν είναι λουστραρισμένα, π.χ από ξύλο κέδρου απορροφούν αποτελεσματικά την υγρασία. Αυτό ισχύει, ακόμα περισσότερο, στα χειμερινά υποδήματα όπως τα μποτάκια. Ακόμα και έτσι, υπάρχει η λύση με τα κέδρινα καλαπόδια για μποτάκια.

Παραμόρφωση

Λόγω της θερμότητας που δημιουργείται κατά την πολύωρη χρήση και της υγρασίας, το δέρμα του παπουτσιού αρχίζει να παραμορφώνεται, δημιουργώντας πτυχώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα το δέρμα να σκίζεται στα σημεία που ασκείται μεγαλύτερη πίεση.

Τα ξύλινα καλαπόδια υποδημάτων επαναφέρουν την σωστή φόρμα, ειδικά όταν τοποθετηθούν αμέσως μόλις βγάλουμε τα παπούτσια μας.

Οικονομία

Οι κατασκευαστές καλαποδιών έχουν μελετήσει την διάρκεια ζωής των υποδημάτων, με και χωρίς την χρήση τους, στο ίδιο ζευγάρι. Τα αποτελέσματα είναι αποκαλυπτικά. Ο χρόνος καλής χρήσης τους αυξάνεται ,μέχρι και 86% λόγω των ξύλινων καλαποδιών.

Ποια θεωρείς ότι είναι η σοφότερη επιλογή ενός Doyen: ένα καινούργιο ζευγάρι υποδημάτων ή ένα ζευγάρι καλαπόδια υποδημάτων;