Blog

Αλλαγή Σόλας Vibram σε Παπούτσια Meindl

Ως άνθρωποι, έχουμε την ικανότητα και την ανάγκη να πιστεύουμε ότι κάποιος έχει τις ιδιότητες, ώστε να στηριχτούμε πάνω του. Αυτή είναι η βασική σημασία της εμπιστοσύνης. Εμπιστοσύνη όμως σε ποιο πρόσωπο; Εν συντομία απαντώντας στο ανθρώπινο δυναμικό εταιριών όπως της Meindl και της Vibram. Ας δούμε καλύτερα  τι σημαίνει αυτό για εσένα προσωπικά που διαβάζεις αυτό το άρθρο!

Meindl

ορειβατικά παπούτσια meindl

Η εταιρεία είναι η παλαιότερη στο είδος της, κάνοντας την αρχή μιας επιτυχημένης πορείας το 1683 και σίγουρα η μεγαλύτερη εταιρεία υποδημάτων ορειβασίας και trekking στην Ευρώπη, με ετήσια παραγωγή 700.000-800.000 υποδημάτων.

Η διεύθυνση και το εργοστάσιο παραγωγής βρίσκονται στην Γερμανία και συγκεκριμένα στο Kirchanschoring. Απασχολεί 400 υπαλλήλους, γνώστες της τέχνης του χειροποίητου παπουτσιού, 50 εκ των οποίων έχουν περισσότερα από 30 χρόνια εμπειρίας στην εταιρία. Η κατασκευή χειροποίητων παπουτσιών, είναι παράδοση για την οικογένεια Meindl και τα μυστικά της τέχνης τους μεταφέρονται από παππού σε εγγονό.

Ο συνδυασμός της χειροποίητης κατασκευής και της εφαρμογής υψηλής τεχνολογίας στην κατασκευή των υποδημάτων βουνού, καθώς και τα 5 στάδια ποιοτικού ελέγχου που ο ίδιος ο Alfons Meindl εφαρμόζει σε διάφορα τμήματα της γραμμής παραγωγής, έδωσαν τα υψηλά στάνταρτ ποιότητας, που χρειάζεται ένα προϊόν για τις απαιτήσεις ποιότητας των καταναλωτών, όπως οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής.

Οι μεγαλύτερες εταιρείες πωλήσεων κυνηγετικών ειδών, είναι μόνο μερικοί από τους πολλούς Αμερικάνους πελάτες της, που εμπιστεύονται την ποιότητα και την υψηλή τεχνολογία των υποδημάτων της. Επίσης η MEINDL, είναι ίσως η μόνη εταιρεία κατασκευής υποδημάτων ορειβασίας από την Ευρώπη, που εξάγει ένα μεγάλο μέρος της παραγωγής της στην Αμερική.

παπούτσια meindl

Τι κάνει ξεχωριστά τα παπούτσια Meindl

  1. Είναι η πρώτη εταιρεία που πειραματίσθηκε και εφάρμοσε την τεχνολογία GORE-TEX στα παπούτσια.
  2. Η τεχνολογία AIR ACTIVE είναι ένας συνδυασμός αφρώδους υλικού με ενδιάμεσες κλειστές κυψέλες, για πλήρη απορρόφηση των κραδασμών και καλύτερη ισορροπία, που είναι εφεύρεση της MEINDL.
  3. Ειδικό σύστημα που απορροφά την υγρασία του ποδιού και τη μεταφέρει μέσω της «γλώσσας» και του κολάρου του υποδήματος προς τα έξω, για να εξατμισθεί.
  4. Το βάρος: Τα ελαφρύτερα παπούτσια στην κατηγορία τους.
  5. Η σόλα: Από φυσικό καουτσούκ πρωτογενές (λάστιχο)
  6. Η προσεκτική επιλογή στα δέρματα και στα τμήματα του ζώου, που η MEINDL χρησιμοποιεί. Τα οποία ,πάντοτε είναι από την πλάτη του ζώου για τα κυρίως κομμάτια του παπουτσιού και από τα άκρα του δέρματος, για τους πάτους, το επάνω μέρος, και τη γλώσσα του παπουτσιού.

Vibram

Το 1935, οι έξι θάνατοι  από τους ορειβατικούς φίλους του Bramani στις ιταλικές Άλπεις, κατηγορήθηκαν εν μέρει για ανεπαρκή υποδήματα. Η τραγωδία οδήγησε τον Bramani να αναπτύξει μια νέα σόλα αναρρίχησης. Δύο χρόνια αργότερα, κατοχύρωσε την εφεύρεση του και προώθησε τις πρώτες σόλες από καουτσούκ στην αγορά, με σχέδιο πέλματος που ονομάζεται “Carrarmato”, με την οικονομική υποστήριξη του Leopoldo Pirelli από την εταιρία ελαστικών Pirelli.

Η σόλα είχε σχεδιαστεί για να παρέχει εξαιρετική πρόσφυση στο ευρύτερο φάσμα επιφανειών, να έχει υψηλό βαθμό αντοχής στην τριβή και να κατασκευάζεται χρησιμοποιώντας το τελευταίο βουλκανισμένο καουτσούκ της εποχής. Το 1954, η πρώτη επιτυχημένη άνοδος στην κορυφή του K2 πραγματοποιήθηκε από μια ιταλική αποστολή που φορούσε σόλες Vibram.

Σήμερα, οι σόλες Vibram κατασκευάζονται στη Βραζιλία, την Κίνα, την Ιταλία και τις Ηνωμένες Πολιτείες και χρησιμοποιούνται από περισσότερους από 1.000 κατασκευαστές υποδημάτων για τα υποδήματα τους.

Doyens Club

αλλαγή σόλας vibram σε παπούτσια meindl

 

Η εμπιστοσύνη σ΄ ένα πρόσωπο είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με την εμπειρία που έχει. Η εμπειρία ,είναι απόσταγμα της διαρκούς αναζήτησης σε συνάρτηση με τον χρόνο. Οι τεχνικοί του Doyens Club φέρνουν μαζί τους  εμπειρία 25 ετών και  έχουν στο DNA τους το μικρόβιο τη αναζήτησης.

Σε ετήσια βάση, παραλαμβάνουμε δεκάδες παπούτσια Meindl από όλη την Ελλάδα για αλλαγή σόλας Vibram. Εξειδικευόμαστε επίσης στην τοποθέτηση προστατευτικής μεμβράνης – μπορντούρας για την προστασία του δέρματος και την μέγιστη αδιαβροχοποίηση, όπως για παράδειγμα σε ορειβατικά μποτάκια Meindl Himalaya.

Μερικοί από τους λόγους επιτυχίας μας, είναι ότι δεν κάνουμε ποτέ «έκπτωση» στις πρώτες ύλες αλλά και στον χρόνο μας. Χρησιμοποιούμε μόνο τις ειδικές σόλες Vibram για να παρέχουμε ασφάλεια σε κάθε είδους επιφάνεια. Κάθε ζευγάρι παπούτσια Meindl, θα τύχει της φροντίδας που πρέπει, μέχρι να έχουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα το οποίο θα ικανοποιήσει πρώτα τους τεχνικούς μας και μετά τον πελάτη.

Θέλετε να μας ρωτήσετε περισσότερα για τα δικά σας ζευγάρια παπούτσια Meindl; Επικοινωνήστε μαζί μας στο 274 111 0380.