Επιλογή στα Κορδόνια Παπουτσιών- The Doyens Club
Για εσένα τι ξεχωριστό έχει αυτή η εικόνα; Αναμφισβήτητα το υψηλής ποιότητας γυάλισμα του παπουτσιού. Το λεγόμενο mirror shine μπορεί να αναβαθμίσει, ακόμα και ένα απλό δερμάτινο ζευγάρι! Ωστόσο η εμφάνιση  δεν θα ήταν ολοκληρωμένη,  αν δεν συνδυαζόταν με τα κερωμένα κορδόνια. Ένα από τα πλέον βασικά αξεσουάρ υποδημάτων. 
Θα σου προτείνουμε 3 βασικές κατηγορίες, οι οποίες έχουν ένα κοινό χαρακτηριστικό – είναι κορδόνια που δεν λύνονται!  

Κερωμένα Κορδόνια

κερωμένα κορδόνια παπουτσιών

 

Μολονότι η αρχική μας φωτογραφία εικονίζει ένα ανδρικό brogue ζευγάρι, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αφορά τις κυρίες που διαβάζουν αυτό το άρθρο. Τα κερωμένα κορδόνια διακρίνονται για την λεπτή υφή και φινέτσα τους. Ωστόσο τι είναι στη πραγματικότητα, δηλαδή σε τι διαφέρουν από τα υπόλοιπα; Κάποια κατώτερης ποιότητας περιέχουν σε μεγάλο ποσοστό νάιλον υλικό. Σε αντίθεση τα κερωμένα είναι από 100 βαμβακερές ίνες. Κατόπιν επικαλύπτονται από κερί μέλισσας ή παραφίνη. Αυτό μεγιστοποιεί το χρόνο ζωής τους γιατί αποτρέπει στην υγρασία από το να διεισδύσει στην πλέξη τους.

Κορδόνια αθλητικών παπουτσιών

κορδόνια αθλητικών παπουτσιών
Μια πολύ μεγάλη κατηγορία στα κορδόνια παπουτσιών. Αυτό οφείλεται στην  τεράστια ποικιλία αποχρώσεων από το λευκό μέχρι το μαύρο. Σε μήκος από 60 cm μέχρι τα 200 cm, ενώ ταυτόχρονα υπάρχουν διαφορετικοί τύποι στα κορδόνια αθλητικών παπουτσιών . Μπορείς να βρεις κορδόνια στρογγυλά σε κανονική ή λεπτή έκδοση, όπως επίσης και κορδόνια πλακέ. Τώρα στο ερώτημα – τι να κάνω για να μην λύνονται τα κορδόνια – η απάντηση είναι άλλαξε τα! Ένας επώνυμος Ιταλικός οίκος – Movi – σου παρέχει τυποποιημένα, σταθερού μήκους και χρώματος κορδόνια που δεν λύνονται. 

Κορδόνια για ορειβατικά μποτάκια

κορδόνια παπουτσιών
Προορίζονται για σκληρή χρήση. Η αντοχή τους πρέπει να είναι ανάλογη γι’ αυτό το λόγο η εταιρία Movi  παρέχει μια ειδική κατηγορία, τα ορειβατικά κορδόνια ( trekking) για ασφάλεια και σιγουριά. Κανείς δεν θα ήθελε ενώ βρίσκεται σε μια υπαίθρια δραστηριότητα, μακριά από την βάση του, να το «αφήσουν» τα κορδόνια του στην μέση της διαδρομής! Δες εδώ..
Extra Tip: Προτού αντικαταστήσεις τα κορδόνια για ορειβατικά μποτάκια , φρόντισε να κάνεις έναν έλεγχο στα μεταλλικά άγκιστρα ή τρύπες με μεταλλικό περίβλημα για τυχόν εξογκώματα! Το να αποκαταστήσεις τέτοιους είδους ανωμαλίες στην επιφάνεια τους θα είναι σημαντικό για το χρόνο ζωής τους. Η συνεχή τριβή φθείρει όλα τα υλικά!
The Doyens Club