Προσωπική εμφάνιση

Δερμάτινες ζώνες!

Ανδρικές ζώνες: Το απόλυτο αξεσουάρ για τον άντρα

Επίσημες ή σπορ, με μοντέρνο σχεδιασμό ή με ρετρό γοητεία: Οι ανδρικές ζώνες είναι ένα μικρό αξεσουάρ αλλά ταυτόχρονα αποτελούν ένα σύμπαν που σε προκαλεί να το ανακαλύψεις. Μια ζώνη είναι η λεπτομέρεια που κάνει τη διαφορά. Είναι αυτή η ασυναγώνιστη πινελιά που εμπλουτίζει κάθε εμφάνιση.

Οι ανδρικές δερμάτινες ζώνες είναι δημιουργημένες με τέχνη και είναι αφιερωμένες σε αληθινούς κυρίους της πόλης που αναζητούν συνεχώς το καλύτερο και που τους αρέσει πάντα να φροντίζουν το στιλ τους ακόμη και στην καθημερινότητά τους.

Είναι, πράγματι, εκπληκτικό το γεγονός ότι ένα τόσο μικρό αξεσουάρ – σε σύγκριση με άλλα – μπορεί να έχει τόσο βαθιά επίδραση στη συνολική εντύπωση που δίνει εκείνος που το φοράει. Έτσι, χρειάζεται και λίγη προσοχή, γιατί αν η ανδρική ζώνη δεν επιλεγεί σωστά μπορεί να φέρει το αντίθετο αποτέλεσμα, και, αντί να βελτιώσει την εικόνα μπορεί να δημιουργήσει δυσαρμονία, προκαλώντας υπερβολικά την προσοχή.

Στην πραγματικότητα οι περισσότεροι άνδρες δεν γνωρίζουν πολλά γύρω από τη ζώνη. Όμως προτού προβληματιστείτε για τη λάθος επιλογή, συνεχίστε να διαβάζετε. Παρακάτω θα σας βοηθήσουμε να μάθετε τα πάντα γύρω από τη ζώνη: Ποιοι είναι οι κύριοι τύποι, πότε να φοράτε τον έναν ή τον άλλον και με τι.  Επομένως, ακολουθήστε τις οδηγίες και ξεχωρίστε με τις εκλεπτυσμένες σας επιλογές.

 

Κύριοι τύποι ανδρικής ζώνης: Πότε και πώς να τους φορέσετε

Τα κύρια μέρη μιας ζώνης είναι η πόρπη και ο ιμάντας. Πολλές έχουν επίσης έναν βρόχο που χρησιμοποιείται για να διασφαλίσει ότι, μόλις κουμπωθεί, το ελεύθερο μέρος δεν θα κρέμεται. Το άκρο στον ιμάντα προστατεύει από τη φθορά. Είναι συνήθως κατασκευασμένο από δέρμα, αλλά μπορεί επίσης να είναι ντυμένο με μέταλλο ή ύφασμα, τόσο για διακοσμητικούς λόγους όσο και για αντοχή στον χρόνο.

Όμως ποιοι είναι οι βασικοί τύποι ζώνης; Για να προσανατολιστείτε μπορείτε να κάνετε μια μακρο-διάκριση μεταξύ επίσημων και σπορ ζωνών.

Αμπιγιέ ζώνες

Ένας από τους τρόπους για να αναγνωρίσετε μια αμπιγιέ/ επίσημη ζώνη είναι να κοιτάξετε την πόρπη της. Θα είναι κομψή και συνήθως τετράγωνη, μικρότερη σε μέγεθος από αυτές που βρίσκονται σε σπορ ζώνες, καθώς και πιο κολακευτική. Το ύψος του ιμάντα είναι κατά μέσο όρο περίπου 3,5-4 cm. Αυτός ο τύπος ζωνών είναι γυαλιστερός, ενώ είναι ιδιαίτερα απαλός στην αφή. Στην πραγματικότητα, παράγονται πάντα από δέρμα – οι πιο διάσημοι είναι εκείνοι από δέρμα με κόκκους. Μαύρο και καφέ είναι τα πιο παραδοσιακά χρώματα που παράγονται, αλλά μπορείτε επίσης να τα βρείτε σε σκούρο μπλε και γκρι. Οι ραφές πάντα ξεχωρίζουν.

Οι επίσημες ζώνες περιλαμβάνουν τις κλασικές που έχουν όλα τα χαρακτηριστικά που αναφέρονται παραπάνω, αλλά μπορούν να έχουν στρογγυλεμένες πόρπες και επίσης ραφές με αντίθεση. Όσο για το πλάτος του ιμάντα, να θυμάστε πάντα ότι όσο μεγαλώνει, τόσο λιγότερο επίσημο και κομψό θα είναι το αξεσουάρ.

 

  • Συμβουλές στιλ για τη χρήση επίσημων ζωνών

Όταν φοράτε μια επίσημη ζώνη, προσέξτε να ταιριάξετε τα δέρματα και τα μέταλλα. Ο ιμάντας δεν πρέπει να έχει μόνο το ίδιο χρώμα, αλλά και το ίδιο επίπεδο λάμψης με τα παπούτσια σας και οποιαδήποτε άλλα δερμάτινα αξεσουάρ που μπορεί να φοράτε. Ομοίως, το κούμπωμα θα πρέπει επίσης να έχει το ίδιο χρώμα με τα άλλα μεταλλικά αξεσουάρ ή / και κοσμήματα (με εξαίρεση τη βέρα σας η οποία είναι το μοναδικό κόσμημα που μπορεί να κάνει αντίθεση).

 

Σπορ ζώνες

Οι casual ζώνες έχουν μεγαλύτερη αγκράφα από τις κλασικές, μπορεί να είναι φαρδιές και το λουρί τους μπορεί να είναι δέρμα, αλλά συνήθως πιο σκληρό και όχι γυαλιστερό. Όταν παράγονται από δέρμα,  στην πραγματικότητα, κατασκευάζονται από τα εξωτερικά στρώματά του. Δηλαδή, μπορούν να περιλαμβάνουν σημάδια ουλών ή σημάδια που το ζώο έχει αποκτήσει κατά τη διάρκεια της ζωής του. Όσον αφορά το πλάτος του ιμάντα, το εύρος κυμαίνεται από 3,8 έως 4,5 cm. Και εδώ, η αύξηση του πλάτους αυξάνει αναλογικά τον βαθμό της επισημότητας της ζώνης.

 

  • Συμβουλές στιλ για τη χρήση αθλητικών ζωνών

Σε σύγκριση με τα επίσημα μοντέλα, αυτός ο τύπος ζωνών απαιτεί λιγότερη προσοχή. Το βασικό που πρέπει να τηρήσετε είναι απλώς να μην τις φοράτε με ρούχα που δεν είναι σπορ.  Το πολύ, σε ένα λινό κοστούμι μπορείτε να συνδυάσετε μια δερμάτινη πλεκτή ζώνη. Σε γενικές γραμμές, επιλέξτε μια αθλητική ζώνη όταν φοράτε τζιν και αθλητικό μπουφάν. Ιδανική, για παράδειγμα, είναι μια σουέτ ζώνη με ανάγλυφα μοτίβα για να δώσει μια επιπλέον πινελιά στην προσωπικότητά σας.

 

Πώς να επιλέξετε το σωστό μέγεθος

Αναρωτηθήκατε ποτέ ποιο είναι το σωστό μέγεθος ζώνης;

Εάν δεν ξέρετε πώς να απαντήσετε, πάρτε τη ζώνη που συνήθως φοράτε και με μια μεζούρα μετρήστε την απόσταση μεταξύ της πιο συχνά χρησιμοποιούμενης τρύπας και του άκρου της πόρπης. Ο αριθμός που προκύπτει είναι η μέτρηση της μέσης σας, στην οποία ιδανικά θα πρέπει να προσθέσετε περίπου 15 cm για να βρείτε το πραγματικά σωστό μέγεθος που πλέον θα αγοράζετε.

 

 

 

Λέγοντας για την πιο χρησιμοποιημένη οπή του ιμάντα, ξέρετε ίσως ποια είναι και η εθιμοτυπία της ανδρικής ζώνης; Αν όχι στο εξής μπορείτε να γνωρίζετε ότι η σωστά φορεμένη ανδρική ζώνη απαιτεί να είναι πάντα στερεωμένη στην τρίτη τρύπα, την κεντρική. Αυτός είναι και ο κανόνας που εφαρμόζεται τόσο στην περίπτωση των τυπικών ιμάντων 5 οπών όσο και στην περίπτωση των ζωνών με ρυθμιζόμενες δέστρες.

Πότε πρέπει ένας άνδρας να φορά ζώνη

Σε γενικές γραμμές, θα πρέπει να φοράτε ζώνη με όλους τους τύπους παντελονιών, συμπεριλαμβανομένων των τζιν. Οι ζώνες με ρυθμιζόμενες δέστρες έχουν γεννηθεί ακριβώς γι’ αυτό τον σκοπό. Αφήνοντάς τα παντελόνια χωρίς το πλέον σημαντικό ανδρικό αξεσουάρ που έχει σχεδιαστεί για να τα συμπληρώσει θα μπορούσε να σας κάνει να φαίνεστε ατημέλητοι.

Οι μόνες περιστάσεις στις οποίες «επιτρέπεται» να μην φοράτε ζώνη είναι τρεις:  Όταν πρέπει να φορέσετε φράκο ή σμόκιν· αν φορέσετε τιράντες ·αν αποφασίσετε να ακολουθήσετε τις προτάσεις κάποιων οίκων μόδας που από άποψη έχουν απορρίψει εντελώς τη ζώνη – σ’ αυτή την περίπτωση όμως, θα πρέπει να έχετε υιοθετήσει και το γενικότερο στιλ που προτάσσει ο συγκεκριμένος οίκος.

 

Πώς να κάνετε τους σωστούς συνδυασμούς

Πώς να συνδυάσετε μια ζώνη με τη συνολική εμφάνιση; Πρώτα, φυσικά, πρέπει να δώσετε προσοχή στο χρώμα. Τα παπούτσια και η ζώνη στις περισσότερες περιπτώσεις πρέπει να έχουν παρόμοια ή ίδια απόχρωση.

Αυτός ο κανόνας ωστόσο δεν είναι απόλυτος όσον αφορά τις σπορ ζώνες. Θα μπορούσατε να φορέσετε δερμάτινα χρωματιστά sneakers χωρίς αυτό να σημαίνει ότι στους ίδιους χρωματισμούς θα είναι και η ζώνη Αντίθετα, θα ταιριάζουν με τις επικρατούσες αποχρώσεις των ρούχων σας. Σε περίπτωση αμφιβολίας, σας συνιστούμε να φοράτε πάντα σκούρο καφέ – πάντα μια υπέροχη ιδέα.

Ποιες είναι οι ζώνες must have;

Υπάρχουν τρία κομμάτια που πρέπει να έχετε πάντα στην ντουλάπα σας, τα οποία θα σας επιτρέψουν τη μέγιστη έκφραση σε αμέτρητους συνδυασμούς και στιλ ρούχων. Τα παραθέτουμε:

Ζώνη για επίσημες βραδινές εμφανίσεις: Πρέπει να έχει πλάτος κάτω των 4 cm. Επιλέξτε μαύρο ή σκούρο καφέ δέρμα, γυαλιστερό και χωρίς σχέδια. Η αγκράφα πρέπει να είναι μικρή, λεία, σε λαμπερό ασήμι ή ανοιχτό χρυσό – το πολύ μπρονζέ – ορθογώνιο σχήμα.

Casual ζώνη: Ταιριάζει στα τζιν. Βεβαιωθείτε ότι έχει ύψος περίπου 4 cm. Μπορείτε να το επιλέξετε σε μπλε, καφέ ή ταμπά, σε οπάκ ή σουέτ. Αν πάλι προτιμάτε ένα αξεσουάρ που θα τραβήξει την προσοχή επιλέξτε κάποιο με περισσότερη διακόσμηση/σχέδια. Η πόρπη μπορεί να έχει μεγαλύτερο μέγεθος από την επίσημη ζώνη καθώς και άλλα σχήματα (στρογγυλά, τετράγωνα ή  παραλληλόγραμμα).

Ζώνη υφασμάτινη: Ιδανική για το καλοκαίρι, θα έχει πλάτος μικρότερο από 5 cm. Αγοράστε τη σε χρώμα που ταιριάζει με τα περισσότερα ρούχα της ντουλάπας σας (μπεζ, πράσινο, μπλε, καφέ…) και φορέστε τη ακόμα και με σορτς για εμφάνιση στο σκάφος.

Τώρα που μάθατε τα πάντα για τις ανδρικές ζώνες μπορείτε να επιλέξετε με σιγουριά αυτές που σας ταιριάζουν. Θυμηθείτε ωστόσο, ότι πάντα μια κλασική ζώνη από καλό δέρμα σε βασικούς χρωματισμούς –μαύρο, καφέ- είναι κομμάτια που οπωσδήποτε πρέπει να έχετε, είτε για πιο επίσημες εμφανίσεις είτε για το ντύσιμο στο γραφείο είτε για την έξοδο με φίλους. Στο Doyens Club όπου έχουμε επιλέξει για εσάς ποιοτικές ζώνες από γνήσιο δέρμα, με φινέτσα, διαχρονικότητα και στιλ, θα βρείτε σίγουρα αυτές που θα αναδείξουν τη μοναδικότητά σας.

Έχετε περαιτέρω απορίες; Οι συνεργάτες μας είναι πάντα στη διάθεσή σας. Είτε τηλεφωνικά, στο 2741110380, είτε στο e-mail: μπορούμε να σας ξεναγήσουμε στον πλούσιο κόσμο των ζωνών. Αν διαμένετε στην Κόρινθο σας περιμένουμε και στο κατάστημα, επί της οδού Δερβενακίων 20 για να διαλέξετε από κοντά τη ζώνη που θα επιβεβαιώσει το προσωπικό σας γούστο και στιλ.