Πώς να Ξεμυρίσουν τα Παπούτσια μου; - The Doyens Club

Είναι γεγονός ότι τα  υποδήματα, ανεξαρτήτως τύπου, ευνοούν σε ένα μεγάλο βαθμό την ανάπτυξη βακτηρίων, που με τη σειρά της βασανίζει τα πόδια, τα ίδια τα παπούτσια αλλά πάνω από όλα τη… μύτη σας. Χάρη σε αυτόν τον μικρό οδηγό θα δούμε μαζί πώς να καταπολεμήσουμε τις δυσάρεστες οσμές και να βρούμε μια λύση για τη δυσοσμία στα παπούτσια σας.

Δεν έχει σημασία πόσο καιρό τα έχετε ή πόσες ώρες τα φοράτε. Είτε κάνετε λίγα χιλιόμετρα ή μισό μαραθώνιο, όταν γυρίζετε σπίτι και βγάζετε τα παπούτσια σίγουρα κάθε φορά διαπιστώνετε αυτή τη φοβερή δυσοσμία που πολλές φορές μπορεί να σας φέρνει και σε άβολη θέση.

Ωστόσο, μην ανησυχείτε, δεν συμβαίνει μόνο σε σας. Όλοι αντιμετωπίζουν αργά ή γρήγορα αυτό το πρόβλημα, αφού με την πάροδο του χρόνου τα παπούτσια θα τείνουν να μυρίζουν άσχημα – και θα δούμε γιατί.

Πώς προκαλείται η δυσοσμία στα παπούτσια

 

Ποιος είναι ο λόγος που τα παπούτσια μας μυρίζουν άσχημα; Δεν είναι αποκλειστικό πρόβλημα για τα παπούτσια για τρέξιμο, αλλά και για τα πάνινα, τις μπότες ή όποια άλλα υποδήματα φοράτε καθημερινά.

Οι ιδρωτοποιοί αδένες στα πόδια (περίπου 250.000) μπορούν να αποβάλλουν σχεδόν δύο ποτήρια ιδρώτα την ημέρα.

Ίσως να αναρωτιέστε: Αφού ο ιδρώτας επηρεάζει ολόκληρο το σώμα, γιατί αυτή η δυσοσμία ενισχύεται στα πόδια; Απλώς επειδή τα πόδια είναι συνήθως κλεισμένα μέσα στα παπούτσια όλη την ημέρα, με αποτέλεσμα να μην επιτρέπουν τον ιδρώτα να φύγει, δημιουργώντας έτσι ένα εξαιρετικό περιβάλλον για τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων.

Όταν το πόδι δεν αναπνέει, τα βακτήρια πολλαπλασιάζονται, αναπαράγονται μέσα στα παπούτσια, περνώντας μέσα από τις κάλτσες, όπου συνεχίζουν ανενόχλητα τη δράση τους. Απελευθερώνουν τοξίνες με δυσάρεστη μυρωδιά, οι οποίες απορροφώνται από τις κάλτσες και οι οποίες δεν βγαίνουν με έναν απλό αερισμό.

Πώς τα καταφέρνουν όμως κάποιοι να μην μυρίζουν τα πόδια τους; Να βγάζουν τα παπούτσια τους και να παραμείνουν ξυπόλητοι χωρίς κανένα πρόβλημα, ενώ αν το κάνετε εσείς κινδυνεύετε να τους… διώξετε όλους;

Δυστυχώς, μερικοί άνθρωποι ιδρώνουν περισσότερο από άλλους. Άλλοι παράγοντες, όπως η διαπνοή των παπουτσιών και οι κάλτσες που φοριούνται, μπορούν να επηρεάσουν τον ιδρώτα που δημιουργείται και να κάνουν τη διαφορά.

Ευτυχώς, όμως, υπάρχει η λύση. Αρκεί να ακολουθήσετε μερικά απλά βήματα και να προμηθευτείτε τα κατάλληλα προϊόντα που θα στείλουν τα βακτήρια μια για πάντα μακριά.

«Πώς να ξεμυρισουν τα παπούτσια μου;»

 

 

Τώρα που γνωρίζουμε γιατί τα παπούτσια μας μυρίζουν, ας μιλήσουμε για το πώς μπορούμε να διορθώσουμε το πρόβλημα.

Πρώτα απ ‘όλα, εάν χρησιμοποιείτε το ίδιο ζευγάρι παπούτσια κάθε μέρα, το καλύτερο στοίχημά σας είναι να κάνετε μια μικρή επένδυση και να βρείτε ένα άλλο ζευγάρι που σας ταιριάζει. Αυτό δεν σημαίνει να ξεφορτωθείτε το παλιό ζευγάρι παπούτσια, αλλά να τα φοράτε κάθε δεύτερη μέρα, δίνοντας την ευκαιρία στο έτερο ζευγάρι παπουτσιών να στεγνώσει καλά. Με αυτό τον τρόπο ο ιδρώτας μπορεί να εξατμιστεί εντελώς και η αναπαραγωγή των βακτηρίων να σταματήσει.

Η αλλαγή των πάτων στα παπούτσια είναι επίσης μία έξυπνη κίνηση για να μειώσετε τις μυρωδιές όσο το δυνατόν περισσότερο. Καθώς το πέλμα συγκεντρώνει τη μεγαλύτερη εφίδρωση η οποία γίνεται ιδιαίτερα αισθητή (αλλά και εμφανής) έπειτα από πολύωρη χρήση, η συχνή αλλαγή στους πάτους είναι μία δραστική λύση κατά της κακοσμίας.

Επιπλέον, μην ξεχνάτε να βάζετε πάντα κάλτσες με τα παπούτσια σας, ακόμη και το καλοκαίρι. Οι κάλτσες είναι βασικό αξεσουάρ για τα πόδια μας και την υγιεινή τους καθώς έχουν άμεση σχέση με την εφίδρωσή τους. Αρκεί, ωστόσο, να είναι από 100% βαμβάκι. Εάν είναι συνθετικές ή κακής ποιότητας, έχετε υπόψη ότι το πρόβλημα της οσμής θα γίνει μεγαλύτερο.

Για εσάς ειδικά που θέλετε να διατηρείτε τα ακριβά ή πιο επίσημα παπούτσια πάντα στεγνά και χωρίς μύκητες, τα ξύλινα καλαπόδια είναι το αξεσουάρ που χρειάζεστε οπωσδήποτε. Τα καλαπόδια ποιότητας, εξάλλου, όχι μόνο απομακρύνουν την υγρασία ακόμη και όταν τα υποδήματα είναι κλεισμένα σε ντουλάπες για πολύ καιρό αλλά και τη φόρμα τους, διατηρώντας τα πάντα σαν καινούργια.

Πέρα όμως από τις διάφορες παραπάνω λύσεις, και ειδικά εάν έχετε ήδη δύσοσμα παπούτσια, για να απαλλαγείτε μία για πάντα από την κακοσμία μπορείτε να επιλέξετε ένα αποσμητικό σπρέι. Όμως, προσοχή. Δεν αρκεί να βρείτε ένα προϊόν που θα αρωματίσει τα υποδήματα, καλύπτοντας ουσιαστικά την κακή μυρωδιά. Αλλά θα πρέπει να εντοπίσετε το κατάλληλο προϊόν που θα εξαλείψει το πρόβλημα ριζικά, δηλαδή, θα δράσει κατά των βακτηρίων.

Προτού μπείτε στον κόπο να ψάχνετε διάφορα σπρέι για τα οποία μπορεί να σας υποσχεθούν πολλά, δείτε τα αποσμητικά παπουτσιών που διαθέτει το The Doyens Club το οποίο έχει φροντίσει να είναι τα καλύτερα της αγοράς. Είτε στο ηλεκτρονικό ή στο φυσικό μας κατάστημα στην Κόρινθο, θα βρείτε ό,τι ακριβώς χρειάζεστε για να δώσετε νέα πνοή στα παπούτσια σας. Παράλληλα, είμαστε πάντα στη διάθεσή σας να σας βοηθήσουμε στις επιλογές σας αλλά και να μοιραστούμε τη γνώση μας για τα παπούτσια ώστε να τα διατηρείτε πάντα σε άριστη κατάσταση.

The Doyens Club