Blog

Ποιοτικά Κορδόνια που Δεν Λύνονται

Τα περισσότερα παπούτσια που φοράμε στις καθημερινές μας ασχολίες είναι δετά. Στο γυμναστήριο, στα σπορ, στα ψώνια στο σούπερ μάρκετ, στη βόλτα στην εξοχή.  Γι αυτό και τα κορδόνια παπουτσιών είναι πολύ σοβαρή υπόθεση. Μαζί με τους πάτους αποτελούν βασικό αξεσουάρ για τα παπούτσια σας.

Το κάθε είδος παπουτσιού έχει και τον δικό του τύπο κορδονιών.  Τα κορδόνια κυκλοφορούν σε δύο τύπους, τα στρογγυλά και τα πλακέ, από λινό ή βαμβάκι. Στα Derby και τα Oxford παπούτσια τα κορδόνια πρέπει να είναι στρογγυλά, στο χρώμα του δέρματος του παπουτσιού ή έναν τόνο πιο σκούρα. Εάν υπάρχουν γαζιά στα  παπούτσια, χρησιμοποιήστε κορδόνια στην ίδια απόχρωση.

Στα υφασμάτινα παπούτσια ,ταιριάζουν  τα πλακέ κορδόνια. Και όταν είναι σε ανοιχτή απόχρωση ή άσπρα, είναι ωραίο να βάζετε χρωματιστά κορδόνια. Τα κάνουν πιο μοντέρνα και σας δίνουν ένα ιδιαίτερο στυλ.

Το μήκος των κορδονιών ποικίλλει ανάλογα με τις τρυπούλες που έχουν τα παπούτσια σας. Έτσι δεν θα βρεθείτε στη δυσάρεστη θέση να μην μπορείτε να κάνετε κόμπο με 3 εκατοστά κορδόνι, ούτε να κυκλοφορείτε με δέσμες δεμένων κορδονιών που φτάνουν έως τη σόλα. Εάν τα κορδόνια λύνονται συχνά, αυτό σημαίνει ότι δεν είναι καλής ποιότητας.

Σκοπός των κορδονιών, είναι να μη χάνετε τα παπούτσια σας ενώ περπατάτε. Οι δυνάμεις που ασκούνται , ενώ περπατάμε ή τρέχουμε, τα κάνουν να χαλαρώνουν και να λύνονται.  Σύμφωνα με μια νέα μελέτη Αμερικανών επιστημόνων -την πρώτη στο είδος της- επί το έργον ,βρίσκονται δύο δυνάμεις, που συνωμοτούν για να σας εκνευρίσουν ή να σας κάνουν να παραπατήσετε. Από τη μία, είναι η δύναμη του ποδιού που πιέζει το έδαφος και σταδιακά χαλαρώνει τον κόμπο. Από την άλλη, είναι μια δεύτερη δύναμη που προκαλείται από την κίνηση του ποδιού μπρος-πίσω, η οποία δρα στις άκρες των κορδονιών. Από κοινού, οι δύο δυνάμεις, σαν ένα αόρατο χέρι, μπορούν να λύσουν τους κόμπους ακόμη και μέσα σε μερικά δευτερόλεπτα.

 Το δέσιμο των κορδονιών είναι ένα χρήσιμο εργαλείο στη διανοητική ανάπτυξη των παιδιών. Πόσες φορές δεν τους έχετε δείξει πώς να τα δένουν και δεν τα καταφέρνουν. Πόσες φορές μέσα στη μέρα σας ζητούν να τους τα δέσετε ξανά και ξανά. Και ως δια μαγείας, ένα πρωινό σηκώνονται , τα δένουν και φεύγουν για το σχολείο!  Όμως μέχρι να φτάσει εκείνη η στιγμή, εσείς έχετε ταλαιπωρηθεί αρκετά.Κατά τη διάρκεια της ημέρας  λύνονται πολλές φορές. Όχι μόνο στα παιδιά αλλά και στους ενήλικες. Σίγουρα τυχαίνει και σε εσάς. Πόσες φορές δεν έχετε σκοντάψει επειδή πατήσατε τα λυμένα κορδόνια. Όσο καλά κι αν τα δένετε, αυτά καταφέρνουν και λύνονται. Πόσο εκνευριστικό είναι να διακόπτετε τη δουλειά σας για να τα δέσετε. Για να μην αναφερθούμε στο ζήτημα της  σωματικής  ακεραιότητας.

 

Τι καλύτερο θα μπορούσατε να ονειρευτείτε από ένα ζευγάρι κορδόνια παπουτσιών που δεν λύνονται! Φαντάζει ουτοπία; Δεν είναι! Γιατί εμείς στο Doyens Club διαθέτουμε κορδόνια παπουτσιών που δε λύνονται! Τα κορδόνια παπουτσιών που δεν λύνονται,έχουν σημείο αναφοράς σε ένα συγκεκριμένο τύπο κορδονιών που είναι συνήθως πολύχρωμα και τα φοράνε τα παιδιά. Ωστόσο δε χρειάζεται να είναι κανείς παιδί, για να φορέσει ένα ζευγάρι κορδόνια παπουτσιών από σιλικόνη, που δε λύνονται.

Τα κορδόνια με πλαστικές ίνες λύνονται, όχι τα δικά μας! Ξεχωρίζουν για την ποιότητα τους, είναι τυποποιημένα και όχι σαν τα χύμα που κυκλοφορούν στην αγορά. Περιέχουν βαμβακερές ίνες, που τα κάνουν να αντέχουν στις δυνάμεις που ασκούνται από το περπάτημα ή το τρέξιμο και δε λύνονται. Διατίθενται σε σταθερό μέγεθος και απόχρωση, ανεξάρτητα από την παρτίδα παραγωγής. Διαθέτουμε επίσης και εξαιρετικής ποιότητας κερωμένα κορδόνια παπουτσιών. Η σταθερότητα που έχουν στο δέσιμο  τους, θα σας βγάλει από τη δύσκολη κατάσταση που συχνά αντιμετωπίζετε.

Απευθυνθείτε στο Doyens Club και θα σας βοηθήσουμε να βρείτε αυτό που χρειάζεστε σε ότι αφορά στα αξεσουάρ των παπουτσιών.