Blog

Άλλαξε Μόνος Χρώμα στα Δερμάτινα Παπούτσια σου

Σε αρκετούς από εμάς αρέσουν οι αλλαγές. Κάνουμε μικρές αλλαγές στην διαρρύθμιση των επίπλων του δωματίου ή του γραφείου μας. Από την άλλη, μερικές φορές θέλουμε να βγάλουμε “προς τα έξω” τον καλλιτέχνη που κρύβουμε μέσα μας. Πρακτικά πως μπορεί να μεταφραστεί αυτό, πάνω σε ένα δερμάτινο ζευγάρι υποδημάτων; Με την αλλαγή χρώματος παπουτσιών με τα προϊόντα της κορυφαίας εταιρείας  Saphir !

Δεν θα ήταν φανταστικό να δημιουργήσεις ένα πρωτότυπο ζευγάρι υποδημάτων, σαν επαγγελματίας του είδους; Μα φυσικά!

Το ζήτημα είναι πώς θα μπορέσεις να έχεις ένα σίγουρο και καλαίσθητο αποτέλεσμα! Θα σου πούμε από την αρχή ότι μπορείς να τα καταφέρεις. Ακολούθησε τα 4 βήματα και δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς!

 

 

αλλαγή χρώματος παπουτσιών

Οι πρώτες ύλες

Καταρχήν θα ακολουθήσεις την διαδικασία αν είσαι σίγουρος ότι το ζευγάρι υποδημάτων που έχεις στα χέρια σου είναι δερμάτινο. Μολονότι τα συνθετικά υποδήματα μπορούν να βάφουν σε σκούρες αποχρώσεις και ειδικά σε μαύρο χρώμα, σου λέμε από την αρχή “μην το κάνεις”.

Επίσης είναι σημαντικό να τονίσουμε ότι θα πρέπει να επιλέγεις πάντα, τουλάχιστον ένα τόνο, πιο σκούρα απόχρωση βαφής σε σχέση με το αρχικό χρώμα. Ποτέ το αντίθετο!

Επέλεξε Teinture Franchise, γιατί απλά είναι η καλύτερη Saphir βαφή παπουτσιών του είδους. Υγρή βαφή για λείο δέρμα, σουέτ και nubuck. Ειδική σύνθεση με βάση το αλκοόλ. Η συσκευασία περιέχει ειδικό πινέλο βαφής και γάντι για μην λερωθείς.

Το αξιοσημείωτο με την βαφή Teinture Francaise είναι ότι αναμειγνύεται για να μπορείς να δημιουργήσεις την απόχρωση που θέλεις. Εμείς σου δίνουμε συγκεκριμένο πίνακα με αναλογίες και αποχρώσεις για να έχεις το αποτέλεσμα που επιθυμείς.

Εκτός από την βαφή χρειάζεται να έχεις ένα προϊόν το οποίο να μπορέσει να προετοιμάσει κατάλληλα το δέρμα. Το Saphir Decapant αναλαμβάνει να κάνει αυτό ακριβώς. Θα αφαιρέσει αποτελεσματικά το παλιό χρώμα και θα «ανοίξει» τους πόρους του δέρματος για να απορροφηθεί το νέο.

Μετά την βαφή, αυτό το οποίο θα μπορέσει να ολοκληρώσει την αλλαγή χρώματος είναι μια κρεμά βερνίκι Saphir Surfine 50 ml. Ο ρόλος που παίζει είναι να ενυδατώσει και να θρέψει το δέρμα. Επίσης θα δώσει μια ομοιόμορφη υφή και λάμψη στο λείο δέρμα. Σε αυτό το σημείο είναι σημαντικό να τονίσουμε πως όταν ολοκληρώσεις την διαδικασία, το τελικό αποτέλεσμα δεν έχει την «πλαστική» εικόνα βαμμένου υποδήματος.

Αλλαγή Χρώματος Παπουτσιών: τα 4 βήματα στην πράξη

Αρχικά θα ήταν καλό να φορέσεις το γάντι της συσκευασίας. Κατόπιν καθάρισε το δέρμα με το Saphir Decapant. Πάρε ένα κομμάτι βαμβάκι ( λιγότερο από μια χούφτα) και εμπότισε το με μια μικρή ποσότητα από το υγρό. Με κυκλικές κινήσεις και ασκώντας ελαφρά πίεση, άρχισε να καθαρίζεις το δέρμα από το παλιό χρώμα και βερνίκι. Προσπάθησε να μην αφήσεις ακάλυπτα σημεία κοντά στην σόλα του παπουτσιού, στις ραφές κτλ. Αφού κάνεις αυτό το βήμα είναι κάλο να αφήσεις το δέρμα να στεγνώσει περίπου για μια ώρα.

Αν επιλέξεις απόχρωση, εκτός των 9 βασικών χρωμάτων, θα πρέπει πρώτα να την προετοιμάσεις βάσει των αναλογιών του πίνακα. Χρησιμοποίησε ένα μικρό γυάλινο σκεύος και με μια σύριγγα  ανάμειξε τα χρώματα

Υποσημείωση – Κάτω από κάθε χρώμα φαίνεται η αναλογία των χρωμάτων.
Πχ  1x (15 ml) + 2x (30 ml)

Με το ειδικό πινέλο άρχισε να παίρνεις μικρές ποσότητες και να βάφεις το δέρμα. Στόχος είναι το χρώμα να απορροφάται καλά. Ανάλογα με την απορροφητικότητα του δέρματος, ίσως χρειαστεί να επαναλάβεις την βαφή και μια δεύτερη φορά! Αν χρειαστεί να γίνει αυτό το βήμα, θα ήταν καλό να περάσουν 24 ώρες πριν την επανάληψη.

Το επόμενο βήμα αφού περάσει ο απαιτούμενος χρόνος, είναι το φινίρισμα. Λόγω την αφαίρεσης του παλιού χρώματος οι πόροι του λείου δέρματος είναι ανοικτοί, ως εκ τούτου η κρέμα Saphir Surfine 50 ml θα δώσει το φινίρισμα που πρέπει να έχουν τα παπούτσια σου.

Προαιρετικά αλλά με το μέγιστο αποτέλεσμα φινιρίσματος είναι η στίλβωση με το κερί Saphir Pate de Luxe ή την ανώτερη εκδοχή του Saphir Medaille D’or Pate de Luxe το οποίο θα δώσει απαράμιλλη «φυσική» λάμψη στο δέρμα.
Δες πως μπορείς να το κάνεις σωστά μέσω του ολοκληρωμένου οδηγού – Οδηγός Συντήρησης για Λείο Δέρμα

Στην περίπτωση που τα δερμάτινα υποδήματα είναι από καστόρι – σουέτ,σε αυτό το βήμα θα χρειαστείτε το σπρέι Saphir Renovetine 200 ml με ειδική φόρμουλα για την ανανέωση του χρώματος σε δέρμα καστόρι – σουετ που έχει ως βάση το αμυγδαλέλαιο για να διατηρεί το δέρμα μαλακό.

Είμαστε σίγουροι ότι μπορείς να τα καταφέρεις, ακολουθώντας της μεθοδολογία που σου προτείνουμε. Επίσης το τεχνικό τμήμα του Doyens Club είναι δίπλα σου, στείλε μας φωτογραφίες στο bedoyen@thedoyensclub.gr και θα λάβεις την βοήθεια που ίσως χρειαστείς.